Prima primörer

Det är snart höst, vilket betyder primörer! Vid den här tiden på året kryllar naturen av en massa goda smaker att använda i sin matlagning. Häng med på en miniguide som visar hur du kan få dina primörer att smaka extra gott och fräscht.

Vi älskar att laga och äta säsongsbaserad mat och vad de olika årstiderna erbjuder. Det är inte bara bra ur en hållbarhetssynpunkt, utan det är också då maten smakar som bäst. Nu efter sommaren ligger därför fokus på det smörgåsbord av höstprimörer som till exempel svampar, betor, morötter och kål.

Och de flesta primörer går förstås att äta som de är, i sallader eller som tillbehör. Svamp är en storfavorit som du förvisso oftast förväller och tillagar, men vi svenskar är otroligt förtjusta i detta skogsguld som är gott i allt från grytor, såser och soppor till att bara smörsteka och ha på toasten.

Vi vill tipsa om att pensla primörerna med fond och olja innan de grillas. Det blir då som en slags marinad som tillför en rund och mer karaktäristisk smak. Med Touch of Tastes fonder har du en uppsjö olika smaker som passar finfint till primörerna, det är bara att välja och vraka för att sätta just den prägel du är ute efter på höstens alla godsaker. Nio av Touch of Tastes fonder är dessutom veganska och det blir därför inga problem att servera veganska eller vegetariska rätter.

Samma knep fungerar när du ska ugnsbaka primörerna, men då kan du skippa oljan. Fonden tränger in i primörerna och ger dem en mer smakrik och mustig karaktär under tillagning. Perfekt både som tillbehör eller som huvudrollsinnehavare på tallriken.

Tillhörande Recept

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.