Proffsiga desserter på ett kick

Att avsluta måltiden med en dessert ger gästerna en extra knorr på upplevelsen. Men desserter kan också vara knepiga och ta tid att tillreda. Speciellt svårt är det för restauranger och storkök att på förhand räkna ut hur många portioner som ska förberedas – tills nu!

Låt oss presentera IsoMittas mousser! Ett enkelt sätt att göra ljuvligt goda mousser som både kan serveras som de är och användas som grunder i andra desserter, som till exempel cheesecake.

IsoMittas mousser är tillagade av färska, solmogna ingredienser och är helt fria från tillsatser. Genom raffinerade torkmetoder är hållbarhetstiden dessutom förlängd till hela 720 dagar, med andra ord en dröm för storkök.

Varumärket, som grundades i Finland 1987, har som syfte att underlätta det dagliga arbetet i professionella kök och det kan enligt vår mening inte bli enklare. Mousserna blandas med kall mjölk och vispas sedan helt enkelt som de är. Därefter sätts de in i kylen cirka 20 minuter innan servering. Naturligtvis finns det både glutenfria, laktosfria, äggfria och sojafria alternativ.

Dessutom är utbudet av smaker stort och ni hittar allt ifrån traditionella dessertsmaker som vanilj och citron till lingon- och lakrismousse. För den som vill går det att sätta sin egen prägel på smakerna genom att blanda i exempelvis färska bär.

Tillhörande Recept

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.