Renare smaker för ren njutning

Tradition, matglädje och hög kvalité – det kännetecknar Touch of Taste fonder. Med rena råvaror och fria från tillsatser ger de soppan, grytan eller såsen en naturlig arom och tydliga smaker.

Pionjären bakom varumärket, Gustaf Bong, öppnade redan år 1890 en speceri- och delikatessaffär i skånska Ystad. Detta skulle sedan bli startskottet för den resa som Touch of Tastes fonder gjort och som landat i att de är en av dagens mest populära smaksättare, även om det skulle dröja till 1986 innan Bong lanserade sina första fonder – först till storkök och sedan till hushåll.

Touch of Tastes fonder har hög råvaruhalt och innehåller inga tillsatta smakförstärkare, allergener eller konserveringsmedel. Istället konserveras de med hjälp av 15 procent salt i en koncentrerad fond, något som motsvarar 0,3 procent salthalt i utspädd fond. Därför behöver fonderna inte heller kylförvaras.

Vi vill passa på att slå ett slag för Touch of Taste Umamifond, Touch of Taste Svampfond och Touch of Taste Brynt Lökfond. Samtliga lyfter smaken på de flesta maträtter, vare sig ni använder dem som traditionella fonder, eller som smaksättare i exempelvis köttbullar, pannbiffar eller kalla såser. Fonderna innehåller bland annat smakrika grönsaker, svamp och lök och användningsområdena är oändliga. Ett av dem är att locka fram umamitoner i våra vanligt förekommande grönsaker genom att till exempel rosta, bryna och baka dem med en skvätt av fonderna. Detta blir sedan grunden för att sätta en ljuvlig smak på soppor och grytor.

Touch of Tastes fonder kommer i enlitersflaskor, speciellt framtagna för restauranger och storkök. Vi vill även passa på att rekommendera att använda Touch of Tastes fonder i kombination med någon av Bongs buljontärningar. Detta ger en ytterligare tydlig karaktär och kittlar smaksinnena hos både stora och små.

Tillhörande Recept

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.