Servera fjärilspasta i vårsolen

Ljusare kvällar och mildare luft – våren är här. Och hur firar vi det bättre än med fräsch vårmat? Vi tar inspiration från Italien och serverar en ljuvlig farfalle med broccoli och bacon.
Farfalle är en pastasort vars form påminner om fjärilar. Och fjärilar är också vad det italienska pastanamnet betyder. Med en lekfull form bjuder pastan på olika konsistenser i en och samma tugga – mittpartiet får nämligen något mer tuggmotstånd.

Sötma med rostade undertoner

För att matcha den våriga fjärilspastan gör vi en krämig broccolisås. Och som smaksättare i den använder vi Touch of Taste Ekologiska Grönsaksfond. Grönsaksfonden får sin djupa och fylliga smak från rotsaker och örter och tillför sötma med rostade undertoner, något som balanseras fint mot broccolins delikata och milda kålsmak.
Stekta bacontärningar får stå för sältan i rätten och läggs på som garnityr som en sista touch på tallriken. Och på ett kick har ni lagat en vårig rätt med massor av smak som knyts ihop perfekt av Touch of Taste Ekologiska Grönsaksfond.

Vi tar miljöansvar

Vårt ekologiska sortiment består av fonder som är tillverkade på naturliga råvaror, något vi anser är den bästa kryddan. För oss ligger vikten av att ta ansvar för hållbarhet och miljö högt upp på agendan. Vi är noga med både råvaror och förpackningar och arbetar ständigt med att förbättra våra produktval för att inverkan på miljön ska vara minimal.
Touch of Taste Ekologiska Grönsaksfond är en utmärkt smaksättare i såväl såser som grytor och stuvningar. Som vanligt är det bara att droppa i och smaka av!

Farfalle med broccolisås och bacon

10 personer

Ingredienser

 • 1 kg farfalle
 • 1 liter grädde
 • ½ dl Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond
 • 2 dl vatten
 • 2 st gula lökar (hackade)
 • 750 g broccoli i buketter
 • 500 g bacon (i tärningar)
 • Vegetabilisk olja till stekning
 • Svartpeppar
 • Salt
 1. Sätt pastavattnet på kokning.
 2. Fräs lök och två tredjedelar av broccolin i en vid kastrull
 3. Tillsätt grädde, vatten och fond. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter.
 4. Mixa såsen slät.
 5. Stek bacontärningarna gyllene. Ta upp och lägg på papper.
 6. Stek resterande broccoli i baconfettet. Ta upp och lägg på papper.
 7. Koka pastan enligt anvisningarna.
 8. Blanda samman sås och pasta. Smaka av med salt och svartpeppar.
 9. Garnera rätten med stekt bacon och resten av broccolin.

Tillhörande Recept

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.