Vem älskar inte potatissallad? Kombinationen av kokt, kall potatis, majonnäs och crème fraiche får det att smälta i munnen och är både ett utmärkt tillbehör till sommarens grillbit som en stjärna på buffébordet.
Asiatisk twist
Rätten är dessutom tacksam att laborera med och funkar fint i flera skrudar. Vi har valt att klä vår i en asiatisk sådan och har i grönt äpple och pak choi.
Pak choi är en sellerikål som härstammar från Kina och Japan. Den har en mild smak och en härlig krispighet och funkar lika bra varm som kall.
Fond höjer smaken
Vi har även i grönt äpple för att ge potatissalladen lite extra krispighet. Dessutom droppar vi i Bong Touch of Taste Grönsaksfond för att höja smaken. Fonden får sin djupa och breda smak från rotsaker och örter och är en perfekt smakförstärkare i sommarens alla kalla såser och röror.
Resultatet blir en mild och krämig potatissallad med distinkta smaker och en asiatisk touch, perfekt att servera till både kyckling, kött, fisk och grönsaker som solokvist på buffébordet.
Potatissallad med Pak Choi och Äpple
- 2 kg potatis (kokt kall)
- 2 ½ dl majonnäs
- 1 dl Crème Fraiche
- 1 st äpple (skalat och tärnat)
- 2 st Pak Choi (strimlad)
- 2 tsk sesamolja
- 2 knippe rädisor (skivade)
- 2 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond
- Blanda samman majonnäs, crème fraiche, fond, äpple, pak choi och sesamolja, smaka av med salt och peppar.
- Lägg potatissalladen i en skål och hyvla över rädisor och strö på sesamfrön.