Sommarfavorit med asiatisk twist

En krämig potatissallad är kungen av tillbehör och finns i princip med på varje buffébord mellan juni och augusti. Vi serverar vår med pak choi och äpple för att ge sommarfavoriten en asiatisk twist.

Vem älskar inte potatissallad? Kombinationen av kokt, kall potatis, majonnäs och crème fraiche får det att smälta i munnen och är både ett utmärkt tillbehör till sommarens grillbit som en stjärna på buffébordet.

Asiatisk twist

Rätten är dessutom tacksam att laborera med och funkar fint i flera skrudar. Vi har valt att klä vår i en asiatisk sådan och har i grönt äpple och pak choi.

Pak choi är en sellerikål som härstammar från Kina och Japan. Den har en mild smak och en härlig krispighet och funkar lika bra varm som kall.

Fond höjer smaken

Vi har även i grönt äpple för att ge potatissalladen lite extra krispighet. Dessutom droppar vi i Bong Touch of Taste Grönsaksfond för att höja smaken. Fonden får sin djupa och breda smak från rotsaker och örter och är en perfekt smakförstärkare i sommarens alla kalla såser och röror.

Resultatet blir en mild och krämig potatissallad med distinkta smaker och en asiatisk touch, perfekt att servera till både kyckling, kött, fisk och grönsaker som solokvist på buffébordet.

Potatissallad med Pak Choi och Äpple

10 personer
Ingredienser
  • 2 kg potatis (kokt kall)
  • 2 ½ dl majonnäs
  • 1 dl Crème Fraiche
  • 1 st äpple (skalat och tärnat)
  • 2 st Pak Choi (strimlad)
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 knippe rädisor (skivade)
  • 2 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond
  1. Blanda samman majonnäs, crème fraiche, fond, äpple, pak choi och sesamolja, smaka av med salt och peppar.
  2. Lägg potatissalladen i en skål och hyvla över rädisor och strö på sesamfrön.

Tillhörande Recept

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.