Streetfood i lyxförpackning

De flesta förknippar hummer med lyx och flärd – något som serveras till ett glas skumpa på nyårsafton eller som beställs när man besöker den där lite finare restaurangen. Men hummer gör sig också hur fint som helst i mat av det lite mer vardagliga slaget.

De flesta förknippar hummer med lyx och flärd – något som serveras till ett glas skumpa på nyårsafton eller som beställs när man besöker den där lite finare restaurangen. Men hummer gör sig också hur fint som helst i mat av det lite mer vardagliga slaget.

Trenden att använda sig av hummer i street food kommer från USA och en av de mest populära rätterna att servera ur food trucks som står parkerade längs gatorna är lobster roll, eller lobster dog som det också kallas.

Rätten i sig består i stort sett av bröd fyllda med en röra i vilken hummerköttet spelar huvudrollen. Den såg dagens ljus under 1920-talet i nordöstra USA, i delstaterna Maine och Conneticut och har sedan spridits för att idag serveras på såväl restauranger, snabbmatsställen och från foodtrucks över hela världen.

I röran till vår lobster dog droppar vi i Touch of Tastes Hummerfond som lyfter smaken på hummerköttet lite extra med sin runda och fylliga smak. Passa på att göra ordentligt med röra när ni ändå är igång – den kan men fördel ställas in i kylen under dagen för att tas fram när någon beställer denna flotta snabbmatsklassiker.

Tillhörande Recept

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med den.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.