Ta vara på höstens primörer

Hösten är här vilket betyder att naturen är full av goda smaker att använda i matlagningen. Vi pratar naturligtvis om primörer!

Säsongsbetonad mat är inte enbart bra ur hållbarhetssynpunkt, den kommer även med rena och klara smaker. Nu i skördetid är höstens primörer som godast och en ren fröjd att laga mat på. Majs, zucchini, kål och kantareller är bara några av alla läckerheter som har sina glansdagar under hösten.

Lyft smaken med fonder

Det fina med primörer är att de är mångfacetterade och gör sig precis lika utmärkta i krispiga sallader, som tillagade i ugnen, på stekbordet eller i en smakrik gryta.

Vi vill tipsa om att pensla primörerna med fond och olja innan de steks eller grillas. Det blir då som en slags marinad som tillför en rund och mer karaktäristisk smak. Med Bong Touch of Tastes fonder har du en uppsjö olika smaker som passar finfint till primörerna, det är bara att välja och vraka för att sätta er prägel på höstens alla godsaker. Nio av Bong Touch of Tastes fonder är dessutom veganska, därför är det inga problem att använda dessa i veganska och vegetariska rätter.

Krydda höstens mustiga gryta

Samma knep fungerar när du ska ugnsbaka primörerna, men då kan du skippa oljan. Fonden tränger in i primörerna och ger dem en mer smakrik och mustig karaktär under tillagning. Perfekt både som tillbehör eller som huvudrollsinnehavare på tallriken.

Sist men inte minst är Bong Touch of Tastes fonder otroliga smakförstärkare i höstens mustiga grytor. Genom att använda fonderna som kryddor kommer smakerna på primörerna och de övriga ingredienserna fram på ett tydligare sätt! Trevlig matlagningshöst!

Tillhörande Recept

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.