En av de bästa saker vi kan göra för miljön är att minska matsvinnet. Och det behöver inte vara speciellt svårt – utgå från de råvaror du har att jobba med och använd din kreativitet. Beroende på vad det är för rester kan de serveras som de är eller användas i nya rätter som till exempel grytor och sallader.
Grönsaker som legat lite länge och blivit övermogna kan exempelvis användas i en wok eller gryta. Bröd kan bli crostinis att ha i en sallad eller som tillbehör till en värmande soppa.
Som smaksättare i våra resträtter använder vi någon av Touch of Tastes fonder, antingen som bas i en gryta eller genom att droppa i för att sätta prägel på salladsdressingen eller den kalla såsen. I Touch of Tastes breda sortiment finns något för alla smaker, vilket gör det enkelt att matcha och mixa för att lyfta smaken på rätten till nya höjder.
Vi vill även tipsa om att kombinera Touch of Tastes fonder med någon av Bongs ekologiska buljonger. Liksom fonderna består buljongerna av rena råvaror, vilket enligt oss ger den bästa kryddan. Kombinationen av fond och buljong i exempelvis en mustig januarigryta gjord på rester tar fram smakerna på distinkt vis. Dina gäster kommer med andra ord aldrig kunna ana att råvarorna stammar från helgfirandet. God fortsättning på det nya året!