Våga veganskt!

De flesta av oss har sett att veganhyllorna i den lokala matbutiken växer, eller att det blivit vanligare att restauranger väljer en helt vegansk meny. Att vara vegan är en kosthållning – men också en livsstil – som är här för att stanna.

Vegansk mat är mat som kommer från växtriket och är alltså helt fritt från animaliska produkter. Begreppet myntades första gången 1944 av ett vegetariskt sällskap i Storbritannien som utvecklade den vegetariska livsstilen vidare och bildade gruppen The Leicester Vegan Society

Dagens veganer försöker leva ett liv som medför så lite skada på djurriket som möjligt. Hand i hand med kosthållningen går därför ofta att undvika kläder, kosmetika och underhållning som på ett eller annat sätt skadar eller utnyttjar djur.

För restauranger och storkök är det förstås ingen nyhet att den veganska livsstilen blivit allt vanligare. Men visste du att av Touch of Tastes fonder är hela nio veganska? Det är med andra ord precis lika enkelt att sätta piff på veganska grytor, soppor och såser som när det lagas traditionell husmanskost.

Varför inte testa att byta ut animaliska råvaror till någon av de många veganska subsitut som finns på marknaden och bjud på en helvegansk middag smaksatt med någon av dina favoritfonder?!

Tillhörande Recept

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.