Välj MSC-märkt fisk för en hållbar framtid

Att välja MSC-märkt fisk är en garanti för att fisken är hållbart fångad, det vill säga att fisket skett på ett livskraftigt bestånd och fångats med minimal påverkan på havsmiljön.

MSC, Marine Stewardship Council, är en internationell icke-vinstdrivande organisation som verkar för att gagna hållbart fiske. Organisationen har funnits i över 20 år och uppfyller de krav som ställs av både FN:s livsmedels- och jordbruksorganisation samt ISEAL, den globala medlemsorganisationen för hållbarhetsstandarder. I mars 2017 blev MSC dessutom den första globala certifieringen av sjömat att erkännas av Global Sustainable Seafood Initiative (GSSI).

All MSC-märkt sjömat är spårbar, det vil säga det går att följa fisken eller skaldjuret på tallriken ända tillbaka till det fiske den fångades genom samt vilken yrkesfiskare som stod för fångsten.

Touch of Tastes Hummerfond är ett populärt inslag i såväl soppor, grytor som i såser, både i rollen som fond och som smaksättare. Självfallet är den dessutom MSC-märkt och därmed en både god och hållbar vän i köket.

För oss på GB Foods är klimat och hållbarhet mycket viktigt, varför vi alltid ser till att använda så få ingredienser som möjligt i våra fonder. Detta bidrar dessutom till att smaken kommer fram renare och ger maten en mer naturlig klang.

Tillhörande Recept

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.