Vegansk klassiker med rödbetor

Den klassiska franska grytan i vegansk tappning, ja, du läste rätt. Med vår Beety Bourguignon låter vi rödbetan spela huvudroll i samklang med den mustiga smaken från Touch of Tastes veganska fonder. Resultatet blir en ljuvligt god och nyttig middag.

Sedan decennier har rödbetan använts i hälsosyfte, den innehåller nämligen både antioxidanter, falvonoider och är naturligt rika på nitrat. Nitrat bidrar till att kväveoxiden i kroppen tilltar vilket i sin tur medför att blodkärlen vidgas, blodcirkulationen ökar och blodtrycket sjunker.

Du hör ju, det är rena rama hälsokuren att använda sig av rödbetor i mat. Dessutom är det ljuvligt gott. När du kokar dem blir de mjuka och möra och påminner lite om potatisen i konsistensen. Vi har tagit fram ett storköksrecept där vi använder rödbetor istället för kött i en fransk favorit – Bouef Bourguignon blir därmed Beety Bourguignon.

Som smaksättare och som ett perfekt komplement till grytor, i vilka rödvinet hjälper till att få fram den där gourmetkaraktären, använder vi Touch of Taste Umamifond och Touch of Taste Svampfond. Tillsammans ger de grytan en fin smakbalans och en mustig karaktär som lämnar få oberörda. Bon Appétit!

Tillhörande Recept

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.