Vi bidrar till mindre plastavfall

Mängden plastavfall ökar och mycket av detta förbränns istället för att bli nya produkter, något som har en stor påverkan på människor, djur och miljö. För att inte vara med och bidra till denna negativa trend har vi sett till att Bong Touch of Tastes fonder tillverkas av 100 procent återvunnen plast.

Plastavfallet ökar

Enligt en rapport från Naturvårdsverket har plastanvändningen och mängden plastavfall ökat i Sverige. Siffror visar att om man jämför år 2017 med 2010 så har plastanvändningen i Sverige ökat med nästan 300 000 ton per år, vilket motsvarar 30 kilo mer plast per invånare och år.

Tyvärr hamnar mycket av plastprodukterna i naturen och plast är i dag ett av de största hoten mot den biologiska mångfalden i haven. Vi ser allvarligt på detta och jobbar hårt med våra miljö- och hållbarhetsmål, för att kunna bidra till en grönare framtid.

Återvunnen förpackning – ekologiskt innehåll

Förpackningarna till Bong Touch of Tastes fonder tillverkas därför av 100 procent återvunnen plast. Genom att arbeta med materialåtervunnet plastavfall bidrar vi till en minskning av plast som ligger och skräpar i naturen.

Bong Touch of Taste har även ett ekologiskt utbud med naturliga fonder som tillför rund smak med distinkta undertoner. Det ekologiska sortimentet består av Ekologisk Grönsaksfond, Ekologisk Köttfond och Ekologisk Kycklingfond.

Tillhörande Recept

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.