Vi kan fonder

En fond – ja vad är det egentligen? Och hur gör man sin egen fond? Det är faktiskt inte så krångligt, däremot tar det tid. Och det är här vi kommer in – vi är nämligen experter på just fonder.

En silad och reducerad buljong, ja det är kort och gott vad en fond egentligen är. Men att göra den på egen hand kräver både framförhållning och tålamod. Råvarorna kan bestå av lite vad som helst och ofta blir det rester som hamnar i fondgrytan. Dessa ska sedan kokas på hög värme och sedan reduceras ner till nästan hälften. Fonden bör sedan förvaras i kylen, men den går även att frysa.

Fonder kan användas på flera olika sätt och agerar både som smaksättare i grytor och långkok, och som renodlad krydda i soppor och såser. Bong Touch of Taste har ett stort fondsortiment och erbjuder smaker för alla. Nyligen lanserade vi dessutom tre nyheter, närmare bestämt Umamifond, Lökfond och Svampfond. Samtliga gör sig utmärkt i diverse rätter och är riktiga smakförgyllare.

Förra några månader sedan lanserade vi tre helt nya fonder Bong Kalvfond, Oxfond och Kycklingfond – i praktiska storköksförpackningar på hela två liter – självfallet utan att kompromissa med smak eller kvalitet. Nyheterna är därmed dubbelt så stora som andra fonder på marknaden.

Tillhörande Recept

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.