Adobo med sidfläsk

Ingredienser

Portioner:

2,4 kg sidfläsk, hel sida rå
1,5 dl kokosvinäger (alt vitvinsvinäger)
2 msk råsocker
1,2 dl soja, mörk
1,2 dl soja, ljus
12 st vitlöksklyftor
6 st lagerblad
8 dl vatten
Salt och vitpeppar efter smak
Till servering:
Jasminris
vårlök till garnering

Så här gör du

  1. Skär köttet i bitar ca 3×3 cm.
  2. Hacka vitlöken.
  3. Marinera köttet i vinäger, socker, mörk och ljus soja, vitlök och lagerblad. Låt marinera i 1-6 timmar.
  4. Värm en tjockbottnad kastrull med olja. Lyft ur köttet ur marinaden (spara marinaden) och bryn köttet runt om tills alla sidorna blivit brynta.
  5. Tillsätt marinaden och vatten till köttet. Koka upp och låt sjuda på svag värme under lock i 1 timme tills köttet är mört.
  6. Ta av locket och lyft ur köttet ur grytan. Låt såsen reducera (koka ihop) till en tjock och klistrig konsistens i ca 30 minuter.
  7. Servera med jasminris och strimlad vårlök.

Tips! Man kan göra Adobo på andra proteiner. Tänk då på att koktiden varierar.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.