10 minuter

Anksås

Ingredienser

Portioner:

1 l Vit grundsås, Blå Band
2 msk Rostad Ankfond, Bong
1 msk Balsamvinäger
1 msk Soja
1 msk Honung
3 msk Gul lök, hackad
2 msk Smör
Salt & peppar

Så här gör du

Blanda Blå Band Vit grundsås i hälften mängd vatten enligt anvisning på förpackning (½ liter). Fräs löken mjuk i smöret. Slå på resterande del av vattnet (½ lit) och blandningen av Blå Band Vit grundsås och ankfond, låt koka upp och sjuda i ca 3 min. Smaka av med balsamvinäger, soja och honung. Krydda med salt och peppar. Går med fördel att använda Bong Touch of Taste Schalottenlökfond istället för gul lök.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.