Aranchini med Umamimajo

Ingredienser

Portioner:

10 portioner risotto, helt avsvalnad
500 g mozzarella
1 dl vetemjöl
4 dl panko ströbröd
3 st ägg
3 msk Bong Touch of Taste Umamifond
3 dl majonnäs
1 dl salvia, färsk hela blad
salt och vitpeppar efter smak

Så här gör du

  1. Skär mozzarellan i tärningar 1×1 cm.
  2. Forma bollar av risotton och lägg i en bit mozzarella i mitten av varje boll. Rulla till jämna bollar.
  3. Lägg upp uppvispat ägg, mjöl och panko i olika skålar.
  4. Dubbelpanera bollarna. Se till så att paneringen inte har några hål eller sprickor. Lägg bollarna på bleck med smörpapper.
  5. Rör ihop majonnäs och fond. Smaka av med salt och vitpeppar.
  6. Fritera bollarna i omgångar tills de fått en gyllene yta. Låt rinna av på papper. Salta.
  7. Fritera salviabladen. Låt rinna av på papper.
  8. Arrangera 3-4 bollar per portion på tallrik med tillbehör.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.