Ärtbullar med parmesan och vitlök

Polpette, Italiens svar på köttbullar, inte alltid behöver innehålla kött? Ärtbullar är ett hållbart och växtbaserat alternativ som är både gott och smakrikt! Ärtbullarna får en djup och fyllig smak som balanserar det söta från ärtorna med härlig umami. Servera med Romescosås, linguine och broccoli.

Ingredienser

Portioner:

1 kg frysta gröna ärtor
250 g ströbröd
125 g parmesanost, riven
60 ml färsk persilja, finhackad
60 ml gul lök, finhackad
4 st vitlöksklyftor, finhackade
60 ml olivolja
60 ml citronsaft
0,5 dl Bong Touch of Taste Grönsaksfond
2 tsk oregano, torkad
2 tsk basilika, torkad
5 st ägg

Så här gör du

  1. Förvärm ugnen till 190°C och klä en bakplåt med bakplåtspapper.
  2. Mosa de tinade ärtorna i en stor skål med en gaffel eller potatisstöt tills de är mestadels släta men fortfarande har lite textur.
  3. Tillsätt ströbröd, parmesanost, persilja, lök, vitlök, olivolja, citronsaft, oregano, basilika, salt och peppar till de mosade ärtorna. Blanda väl. Rör i äggen tills blandningen är väl kombinerad och håller ihop.
  4. Använd händerna för att forma blandningen till små bollar, cirka 2,5 cm i diameter, och placera dem på den förberedda bakplåten.
  5. Grädda i den förvärmda ugnen i 20-25 minuter, eller tills ärtbollarna är gyllenbruna och fasta vid beröring. Vänd dem halvvägs genom gräddningen för en jämn tillagning.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.