Asiatisk Portabello

Smakrik buljong med stekt portabellosvamp som pudrats innan stekning med torkad buljong innan resterade ingredienser tillsätts. Portabellon serveras med pac choi och ris. Superenkelt och supergott!

Ingredienser

Portioner:

10 st portabellosvampar
0,5 dl olivolja
0,5 dl sesamolja
10 st pak choi
100 g ingefära, riven
6 st vårlök, strimlad
3 st röd chili, finhackad
0,75 dl Sweet chili
1 dl Mrs Cheng´s Japansk Soja
0,5 dl Bong Ekologisk Hönsbuljong
5 st vitlöksklyftor
0,5 liter vatten
Till servering:
Nykokt ris

Så här gör du

  1. Dela Pak Choi på mitten och ånga den i cirka 3 minuter. Lägg åt sidan.
  2. Plocka ur fot och gälarna under svampen. Stek svampen hel i gjutjärnspanna i olivoljan, cirka 3-4 minuter per sida.
  3. Riv vitlök och ingefära. Strimla vårlök och chili.
  4. Tag ur svampen ur pannan och skär i tjocka strimlor.
  5. Koka upp vatten med buljong, sweet chili, sesamolja och japansk soja.
  6. Tillsätt riven ingefära, vitlök samt den strimlade svampen. Koka upp och ställ åt sidan.
  7. Lägg Pak Choi i botten på en tallrik. Lägg svamp ovanpå och slå över lite av buljongen.
  8. Toppa med strimlad vårlök och chili.
  9. Servera med nykokt ris

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.