Aubergine med grillad njurtapp och chutney

Buljong kan du använda på fler sätt än det traditionella viset – här använder vi den till att krydda auberginen. Och på tallriken binds allt samman – den kryddiga auberginen, den mustiga chutneyn och det saftiga köttet – en helhet där buljongen har förstärkt varje enskild del utan att för den delen dominera.

Ingredienser

Portioner:

5 st auberginer
2 msk Bong Kycklingbuljong
1 dl olivolja
2 kg njurtapp
Till Chutney:
4 st silverlökar
2 msk Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlökfond
1 dl vitvinsvinäger
1,5 dl strösocker
1,5 dl vatten
5 st lagerblad
Svartpeppar, malen
Till servering:
Färska örter

Så här gör du

Chutney

  1. Skala och skiva de båda löksorterna.
  2. Lägg löken i en kastrull tillsammans med övriga ingredienser och sjud ihop på låg värme i ca 30 minuter under omrörning. Ställ åt sidan.

Aubergine och njurtapp

  1. Dela auberginen på mitten och skåra rutmönster i snittytan. Krydda med den torkade buljongen.
  2. Putsa njurtappen så att den grova senan i mitten tas bort. Krydda köttet med salt och peppar.
  3. Grilla njuttappen till 56 grader i innertemperatur och låt vila under tiden auberginen steks.
  4. Stek auberginen i olivolja på låg värme i ca 5 minuter per sida. Krydda med nymalen svartpeppar.
  5. Arrangera aubergin, kött och chutney på tallriken. Avsluta med att dekorera med färska örter.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.