30 minuter

Bàhn Mi

En slags Vietnamesisk fylld baguette. Denna variant med smakfullt marinerat nötkött och krispiga salladsblad.

Ingredienser

Portioner:

MARINAD
1 dl Japansk soja
2 msk Bong Asian Fond - Red and Hot
2 msk Bong Oxfond
4 msk Råsocker
5 msk Salladslök, tunt skuren
1 msk Vitlök, finriven
1 msk Mild sesamolja
4 msk Sesamfrön, skalade, rostade
1 kg Nötkött, mört, strimlat
10 bitar Baguette
20 st Fina blad, Romansallad
GURKPICKLES
1 msk Socker
4 msk Risvinäger
1 msk Bong Asian Fond – Green and Fresh
6 dl Slanggurka, tunt skivad

Så här gör du

Marinad

Vispa samman marinaden och marinera köttet minst en timme.

Låt marinaden rinna av. Hetta upp en wok eller stekpanna och stek köttet hastigt på hög värme. Dela en baguette, lägg i salladsblad och fyll på med kött, picklade grönsaker och avsluta med såsen. (Se Sriracha mayo i receptbank)

Gurkpickles

Rör samman socker, vinäger och fond. Lägg i gurkan och låt det pickla i ca 10 minuter. Gurkan kan ligga i marinaden längre men då blir den mjuk och inte så krispig.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med den.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.