Banger and Mash – Korv med mos

Korv med mos – trygg, enkel och älskad. Men också full av potential. Med Bong Touch of Taste Brun Kalvfond i lökskyn får den brittiskinspirerade tolkningen ”Bangers and Mash” en sås med mycket smakdjup som umami, farinsocker och öl.

Ingredienser

Portioner:

10 st fläskkorv - valfri sort
8 st lök, gul
100 g smör
1 msk brun farin
2 st lagerblad
4 st timjan, kvistar
4 msk Bong Touch of Taste Brun Kalvfond
7,5 dl vatten
2,5 dl öl
1 msk Worcestershire-sås
Salt och peppar
Potatismos
1,8 kg mjölig potatis
100 g parmesan
100 g smör
5 dl mjölk
Salt och peppar

Så här gör du

Korv

  1. Stek korvarna. Lägg åt sidan och varmhåll eller värm dem i såsen innan servering.

Sås

  1. Skiva löken tunt och stek den på låg värme i samma panna som korvarna.
  2. Tillsätt farinsocker och en nypa salt och låt löken karamelliseras.
  3. Tillsätt lagerblad, timjan, fond, vatten, öl och worcestershiresås.
  4. Låt koka ihop i cirka 30 minuter. Red av med majsstärkelse vid behov.

Mos

  1. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten.
  2. Häll bort vattnet och låt potatisen ånga av.
  3. Finriv 100 g ost på ett rivjärn.
  4. Pressa potatisen genom en potatispress. ­
  5. Vispa i smör och därefter mjölk och ost.
  6. Krydda med salt och peppar.
  7. Servera gärna med gröna ärtor.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.