Bea-Velouté

Velouté, som egentligen är en ljus buljong, är en av de fyra franska grundsåserna. Här har vi gjort en velouté inspirerad av en klassisk bearnaisesås och smaksatt med Kycklingfond.

Ingredienser

Portioner:

3 st schalottenlökar, hackade
20 g färsk dragon, hackad
400 g smör, rumstempererat
30 ml äppelcidervinäger
45 ml Bong Touch of Taste Kycklingfond
500 ml grädde
150 ml vatten
Majsstärkelse utrört i vatten efter behov

Så här gör du

  1. Fräs schalottenlöken i ett par matskedar smör. Tillsätt dragon och låt fräsa i 1 minut.
  2. Häll i vinägern och reducera till hälften.
  3. Tillsätt grädde, fond och vatten. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter.
  4. Red av såsen med majsstärkelse och vatten. Håll såsen ganska tunn. Koka i 5 minuter
  5. Montera i smöret i såsen precis innan servering. Smaka av med salt och peppar.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.