30 minuter

Beaty bourguignon

Ingredienser

Portioner:

4 msk rapsolja
5 vitlöksklyftor, skivad
3 timjankvistar
3 lagerblad
20 små rödbetor, skalade & klyftade
4 morötter, grovt slantade
4 msk tomatpuré
8 dl fylligt rödvin
2 msk Bong Touch of Taste Umamifond
2 msk Bong Touch of Taste Svampfond
20 st steklök eller pärllök, skalade
20 skogschampioner
1 msk rapsolja, kallpressad

Så här gör du

Hetta upp en tjockbottnad gryta. Häll i rapsoljan och låt bli het. Lägg i vitlök, timjankvistar, lagerblad, rödbetor och morötter, bryn ca 5 min till fin färg har uppnåtts. Klicka sedan i tomatpuré och låt bryna någon minut till under omrörning. Tillsätt sedan vin, fonderna och 5 dl vatten så att det precis täcker. Låt sjuda tills betorna är lagom mjuka, ca 20 min. Späd eventuellt med mer vatten. Bryn under tiden svamp och lök i en stekpanna. Smaka av med salt & svartpeppar. Häll över i grytan. Smaka av grytan med mer vin och fonder efter tycke. Red ev. av med maizena.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.