Beurre Blanc

Beurre Blanc är en klassisk fransk smörsås som serveras till fisk och skaldjur. Går snabbt att tillaga och är lätt att smaksätta som man vill. Perfekt för när man flera fiskrätter på menyn! Vår Beurre Blanc har vi smaksatt med lite fiskfond.

Ingredienser

Portioner:

3 dl schalottenlök, finhackad
3 dl Bong Touch of Taste Fiskfond
3 msk vitvinsvinäger
5 dl vitt vin
3 msk grädde
650 g smör, tärnat
Salt och peppar

Så här gör du

  1. Fräs löken i några minuter (utan att den får färg) i cirka 2 matskedar av smöret.
  2. Tillsätt fond, vinäger och vin.
  3. Låt koka ihop och reducera till cirka 1 dl av vätskan återstår.
  4. Tillsätt grädde.
  5. Vispa ner smöret, lite i taget. Håll såsen strax under kokningspunkten.
  6. Smaka av med salt och peppar.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.