120 minuter

Boeuf Bourguignon

Ingredienser

Portioner:

1,6 kg biff, t ex grytbitar av högrev
75 g smör
4 st morötter, skivade
4 st gula lökar, i båtar
6 st klyftor vitlök, krossade
1 bunt färsk timjan
3 lagerblad
500 g rökt sidfläsk, strimlat
1 kg steklök, skalad
1 dl tomatpuré
3 msk vetemjöl
1 liter rött vin
1 liter Bong Oxfond
600 g små champinjoner, delade

Så här gör du

Bryn köttet i smöret, smaksätt med salt och peppar och lägg över i en rymlig gryta. Fräs fläsk, morötter, lök och vitlök, tillsätt tomatpuré och låt det steka med några sekunder. Lägg över allt i grytan. Pudra över mjölet och rör så att det fördelar sig jämnt. Tillsätt fond, vin, timjan och lagerblad. Låt det koka upp och sedan koka sakta i ca 1,5 timmar tills köttet är mört. Bryn steklök och champinjoner i en klick smör och lägg ner dem i grytan när ca 30 minuter återstår av koktiden.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.