Chiligryta

Ingredienser

Portioner:

1,2 kg nötkött i små grytbitar alternativt färs
300 g bacon, skivad
5 st lök, hackad
4 st vitlöksklyftor, pressad
4 st röd paprika, hackad
2 st röd chili, hackad
2 tsk koriander, torkad
5 msk tomatpuré
500 g tomatkross
33 cl mörkt öl
4 msk Bong Touch of Taste Schalottenlökfond
2 l Bong kalvfond (färdig)
500 g svarta bönor, kokta (om man vill)
3 msk oregano. torkad
0,5 dl rapsolja till stekning

Så här gör du

  1. Bryn köttet och bacon i lite olja. Tillsätt lök, vitlök, chili och paprika låt fräsa en stund till på låg värme tills paprika och lök är mjuka. Tillsätt koriander och tomatpuré.
  2. Häll på tomatkross, öl, kalvfond RTU låt koka sakta.
  3. Låt detta sjuda i 2-2½ timme under lock så att köttet nästan faller sönder. Mot slutet tillsätts schalottenlökfond, oreganon och svarta bönor.
  4. Servera med bröd eller ris och förslagsvis gräddfil.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.