Portioner:
Dag 1
Stycka tupparna i vardera 8 bitar (klipp bort rygg och bröstbenen). Lägg tuppen i en kantin tillsammans med timjan, lagerblad, lök och vitlök, slå på vinet och marinera över natten.
Dag 2
Lyft upp tuppbitarna ur marinaden, torka ytan lätt med papper. Smaksätt med salt och peppar, vänd dem i mjöl och bryn dem i smör och olja i en gryta. När tuppen är gyllenbrun och fin så slå över fonden och marinaden inklusive lök och kryddor. Låt grytan koka upp och sedan koka försiktigt i 35-45 minuter. Bryn fläsk, svamp och steklök på hög värme tills det fått fin färg. Lägg ner det i grytan och låt det koka med. När tuppen känns mör så ta upp allt med en hålslev, höj värmen och låt såsen reducera tills den fått kraftig smak och är simmig och fin. Lägg tillbaka allt och låt det koka upp, smaka av med salt, peppar och eventuellt lite rödvinsvinäger.
GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.
Prenumerera och få tips, inspiration och recept till din inkorg.
Europe Foods Sverige AB
Kung Oskars väg 11 c
222 40 Lund
Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.
Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.