120 minuter

Coq au vin

Ingredienser

Portioner:

2 st stora tuppar / gödtuppar, ca 5 kg
4 st gula lökar, klyftade
5 st vitlöksklyftor, krossade
1 knippe färsk timjan
2 dl hackad persilja
2 lagerblad
1,5 liter rött vin
Vetemjöl till panering
50 g smör
0,5 dl rapsolja
2 liter Bong Kycklingfond
600 g små färska champinjoner, delade
500 g små steklökar, skalade
500 g varmrökt sidfläsk, strimlat

Så här gör du

Dag 1
Stycka tupparna i vardera 8 bitar (klipp bort rygg och bröstbenen). Lägg tuppen i en kantin tillsammans med timjan, lagerblad, lök och vitlök, slå på vinet och marinera över natten.

Dag 2
Lyft upp tuppbitarna ur marinaden, torka ytan lätt med papper. Smaksätt med salt och peppar, vänd dem i mjöl och bryn dem i smör och olja i en gryta. När tuppen är gyllenbrun och fin så slå över fonden och marinaden inklusive lök och kryddor. Låt grytan koka upp och sedan koka försiktigt i 35-45 minuter. Bryn fläsk, svamp och steklök på hög värme tills det fått fin färg. Lägg ner det i grytan och låt det koka med. När tuppen känns mör så ta upp allt med en hålslev, höj värmen och låt såsen reducera tills den fått kraftig smak och är simmig och fin. Lägg tillbaka allt och låt det koka upp, smaka av med salt, peppar och eventuellt lite rödvinsvinäger.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.