Crispy Chicken Sandwich

Finns det någon somrigare mat än en spröd sandwich fylld med krispig kyckling, fräscha grönsaker och smaskig dressing? Testa att göra vår Crispy Chicken Sandwich!

Ingredienser

Portioner:

5 st ben- och skinnfria kycklingbröst
4 dl majsstärkelse
3 msk rökt paprikapulver
4 st ägg, vispade
5 dl panko brödsmulor
20 st skivor tjockt skuret smörgåsbröd
4 dl majonnäs
3 dl dijonsenap
350 g isbergssallad, strimlad
5 st tomater, skivade
2 st rödlökar, tunt skivade
5 dl Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlökfond
1 msk grovkrossad svartpeppar
2 liter frityrolja
Salt

Så här gör du

  1. Banka kycklingfiléerna mellan plastfolie till tunna schnitzlar.
  2. Krydda kycklingen på båda sidorna med salt och peppar
  3. Blanda samman majsstärkelse och paprikapulver i en skål. Vispa samman äggen och häll upp panko i en skål.
  4. Panera kyckling i majstärkelseblandningen, ägg och panko.
  5. Fritera kycklingen i 180° i ca 7 minuter tills den fått fin gyllene färg.
  6. Låt rinna av på hushållspapper medan du upprepar med den återstående kycklingen, skär sedan varje kycklingbröst på mitten och på tvären.
  7. Blanda majonnäsen med fond och fördela över hälften av skivorna och dijonsenapen på de resterande skivorna.
  8. Lägg en kycklingbit på brödet med majonnäsen. Toppa med sallad, rödlök och tomat.
  9. Toppa med brödskivan med Dijonsenap. Skär sandwichen rakt över och servera direkt

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.