Daal – Kanel – Ingefära

Röda linser laddade med massor av smak från asien

Ingredienser

Portioner:

600 g Röda linser
1 st Mellanstor rot färsk ingefära, skalad och skivad
4 st Lagerblad
3 st Kanelstång
1.5 l Vatten
100 g Smör
3 st Lök, gul, finhackade
5 st Vitlöksklyftor, krossade
2 msk Gurkmeja
3 tsk Spiskummin
2 tsk Garam marsala, indisk kryddblandning
2 tsk Sambal oelek
2 msk Schalottenlöksfond, Bong
4 msk Ekologisk Grönsaksfond, Bong
5 msk Citron, pressad
1 bunt Koriander eller bladpersilja, hackad
Naanbröd eller annat bröd till servering

Så här gör du

Skölj linserna noggrant, låt rinna av i en sil. Lägg linser, ingefära, lagerblad och kanel i en kastrull. Slå på vatten, låt koka upp, skumma av orenheter och låt det sjuda sakta 15 minuter. Fiska upp kryddorna och kasta dessa. Hetta upp en kastrull, bryn smöret och lägg i lök, vitlök, låt fräsa någon minut. Lägg i gurkmeja, spiskummin, garam masala samt sambal och låt det bryna sakta i ytterligare någon minut. Tillsätt fonderna, citron och linserna tillsammans med spadet. Låt det koka upp och sjuda sakta några minuter, smaka av med kryddor och fond. Späd eventuellt med lite vatten så att soppan får fin konsistens. Avsluta med hackade örter. Servera tillsammans med naanbröd.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.