Portioner:
Fräs löken långsamt i olivolja i en tjockbottnad kastrull. Efter 5 minuter så tillsätt vitlök och ingefära, fräs 2 minuter till. Tillsätt de torra kryddorna och tomatpuré och fräs ytterligare 1 minut. Slå i 2 liter vatten och fonden. Häll till sist i linserna och låt det koka sakta ca 20 minuter under lock. Rör om med jämna mellanrum, daalen är färdig att servera när linserna är helt mjuka. Smaka av med fonderna, svartpeppar och salt. Servera tillsammans med basmatiris, vegansk yoghurt och örter.
GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.
Prenumerera och få tips, inspiration och recept till din inkorg.
Europe Foods Sverige AB
Kung Oskars väg 11 c
222 40 Lund
Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.
Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.