30 minuter

Daal på linser

Ingredienser

Portioner:

3 matskedar olivolja
3 stora lökar, finhackade
6 klyftor vitlök, finhackad
3 msk ingefära, finriven
3 msk gurkmeja
1,5 msk kummin, mortlad eller mald
1,5 msk kryddnejlika, mortlad eller mald
3 tsk kanel, mald
1-5 krm chili, flakes eller mald
2 msk Bong Touch of Taste Brynt Lökfond
2 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond
3 msk tomatpuré
9 dl röda linser
Till servering:
Basmatiris
Persilja eller koriander
Yoghurt (vegansk)

Så här gör du

Fräs löken långsamt i olivolja i en tjockbottnad kastrull. Efter 5 minuter så tillsätt vitlök och ingefära, fräs 2 minuter till. Tillsätt de torra kryddorna och tomatpuré och fräs ytterligare 1 minut. Slå i 2 liter vatten och fonden. Häll till sist i linserna och låt det koka sakta ca 20 minuter under lock. Rör om med jämna mellanrum, daalen är färdig att servera när linserna är helt mjuka. Smaka av med fonderna, svartpeppar och salt. Servera tillsammans med basmatiris, vegansk yoghurt och örter.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.