Enkel Lime- och chiligryta

Ingredienser

Portioner:

4 liter vatten
0,5 kg Gul lök
4 dl Bong Touch of Taste Umamifond
3 kg Morot, skivad
5 kg Potatis, skalad och skivad
2 kg Paprika, röd och gul skivad
2 kg Haricot Verts
4 liter Kokosmjölk
5 msk Lime, juice
1 kg Ananas, i bit eller krossad
15 liter BONG färdig Kycklingfond
250 gr Vitlök, hackad
200 gr Ingefära, riven
7 msk Chipotle paste
2 msk Curry Madras (gul)
1 msk Kanel
20 st Limeblad
150 gr Muscovado socker (ljus)
Margarin till stekning
Salt & svartpeppar efter smak

Så här gör du

  1. Stek hackad lök, vitlök och ingefära i en steam-kittel med margarin på max värme.
  2. Tillsätt kanel, Chipotle paste, Madras curry och låt fräsa i ett par minuter. Tillsätt BONG färdig Kycklingfond. Sänk värmen på grytan. Låt sjuda sakta i 5 minuter.
  3. Häll i ananas, limeblad och vatten samt morot, lök och potatis. Koka upp och låt småkoka i ca 10 minuter eller tills att morot och potatis mjuknat lite.
  4. Häll i resterande ingredienser – kokosmjölk, paprika, haricot verts och Muscovadosocker. Koka upp. Låt koka i ca 5-7 minuter. Smaka av med fond och limejuice.
  5. Tillsätt salt vid behov

Servera med kokt ris. Solroskärnor eller torkade kikärtor tillför ett trevligt crunch till rätten.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.