Farfalle med broccolisås och bacon

Vilken pasta passar bättre på våren än farfalle – fjärilspastan? Här i en krämig broccolisås som är smaksatt med grönsaksfond och toppad med stekt gyllene bacon och broccoli.

Ingredienser

Portioner:

1 kg farfalle
1 liter grädde
0,5 dl Bong Touch of Taste Grönsaksfond
2 dl vatten
2 st gula lökar, hackade
750 g broccoli i buketter
500 g bacon, i tärningar
Vegetabilisk olja till stekning
Salt och svartpeppar

Så här gör du

  1. Sätt pastavattnet på kokning.
  2. Fräs lök och två tredjedelar av broccolin i en vid kastrull.
  3. Tillsätt grädde, vatten och fond. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter.
  4. Mixa såsen slät.
  5. Stek bacontärningarna gyllene. Ta upp och lägg på papper.
  6. Stek resterande broccoli i baconfettet. Ta upp och lägg på papper.
  7. Koka pastan enligt anvisningarna.
  8. Blanda samman sås och pasta. Smaka av med salt och svartpeppar.
  9. Garnera rätten med stekt bacon och resten av broccolin.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.