Fiskgratäng med basilikamos

Apelsindoftande fiskgratäng serveras med grön basilika potatismos.

Ingredienser

Portioner:

1.5 kg Fiskfilé, MSC ex. torsk, sej
3 dl Valio laktosfri Eko Vispgrädde
7 dl Valio laktosfri Eko Mellanmjölkdryck
4 msk Eko Grönskabuljong, Bong
2 msk Eko Grönsaksfond, Bong
1 dl Chilisås
1 dl Apelsinjuice, koncentrat
POTATISMOS
2 kg Potatis
4 dl Valio laktosfri Eko Mellanmjölkdryck
100 g Valio normalsaltat laktosfritt smör
3 msk Eko Grönsaksfond, Bong
30 g Basilika, frusen

Så här gör du

Lägg den tinade fisken på ett smort bleck. Koka grädde, mjölk, buljong och fond, red av så du får en fin konsistens på såsen. Addera chilisås och juice, smaka av med salt och peppar. Häll såsen på fisken och ställ i ugn på 175° i ca 20-25 min (innertemp 58°). Gör under tiden potatismos, se nedan.

Potatismos

Skala och koka potatisen. Värm mjölken tillsammans med smör och fond. Mosa potatisen och häll i mjölkblandningen. Blanda till sist i basilikan.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.