45 minuter

Friterad fingerfood, krispig och god

Ingredienser

Portioner:

800 g kycklinginnerfiléer, svamp, räkor, tofu eller något annat som passar som snacks
Panering nr 1:
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin, mald
1-3 krm chilipulver
3 dl gräddfil
2 tsk Touch of Taste Grönsaksfond
Panering nr 2:
3 dl vetemjöl
0,5 tsk paprikapulver
0,5 tsk spiskummin, mald
Till fritering:
1 liter frityrolja

Så här gör du

Vispa samman ”panering nr 1” och lägg i det som skall friteras. Låt det ligga i smeten 30 minuter. Rör ihop ”panering nr 2”. Lyft upp råvarorna ur smeten, lägg det i mjölet och vänd runt så mjölet täcker. Hetta upp olja till 180 grader. Fritera råvarorna tills de är krispiga och genomstekta. Om det är stora bitar så fritera dem 2 gånger.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.