Grillad melonfilé

Ingredienser

Portioner:

2 st vattenmeloner, små
Salt
Till marinad:
4 msk Mrs Cheng´s japansk soja
2 msk balsamicovinäger
2 msk tahini
1 msk tomatpuré
1 msk lime, pressad
1-3 tsk hotsauce, t ex Tabasco
1 msk vitlök, finhackad
1 tsk sesamolja
3 msk rapsolja

Så här gör du

  1. Vispa samman marinaden och låt den vila i kylen.
  2. Skala melonen och gnid in den med en nypa salt.
  3. Lägg melonen i en ugnsfast form och baka den i ugnen, 1 timme på 200 grader, därefter 1,5 timme på 150 grader. Snurra och vänd melonen med jämna mellanrum.
  4. Ta ut melonen och skära utan med en vass kniv.
  5. Gnid in hälften av marinaden och täck formen med plast. Låt den svalna och sedan vila i kylen under natten.
  6. När det är dags att servera så grilla den på indirekt värme på grill eller alternativt i ugn. Pensla på resterande marinad under grillningen.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.