Grön ärtsoppa – Wasabi – Pumpafrö

Skönt grön proteinrik soppa med spicy topping

Ingredienser

Portioner:

1 dl Gröna pumpakärnor
2 msk Japansk soja
1 tsk Wasabipaste
2 dl Finhackad gul lök
3 msk Smör
4 dl Vitt vin
1.2 l Vatten
4 msk Ekologisk Grönsaksfond, Bong
1.5 kg Frysta gröna ärtor
4 dl Vispgrädde
1 dl Mjölk 3%
Salt & vitpeppar

Så här gör du

Lägg pumpakärnorna i en torr kastrull, hetta upp så att kärnorna blir rostade. Rör ut wasabi i soja, slå det i kastrullen och låt koka in tills det blir torrt i kastrullen. Lägg kärnorna på smörpapper att svalna. Fräs löken mjuk i smöret, slå i vin, vatten och fond. Tillsätt ärtorna och låt koka några minuter. Mixa soppan slät. Slå i grädden, låt soppan koka upp, smaka av med fond, salt och vitpeppar. Spara 1dl soppa och mixa med den kalla mjölken till ett fluffigt skum. Avsluta med skummet och krispiga pumpakärnor.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.