Gul Gazpacho – Blomkål – Crunch

En uppskattad klassiker i gul tappning – toppingen tillför crunch

Ingredienser

Portioner:

2 kg Mogna gula tomater
250 g Kantskuret dagsgammalt bröd
3 st Vitlöksklyftor, krossade
1 st Gurka, skalad och slantad
2 st Gul paprika, urkärnad och klyftad
0.5 st Röd chili, urkärnad och grovhackad
3 msk Ekologiska Grönsaksfond, Bong
1 st Gul lök, klyftad
1 dl Extra virgin olivolja
1 msk Sherry vinäger
2 tsk Socker
Havssalt, nymalen svartpeppar
Topping
1 st Blomkålshuvud
100 g Kantskuret dagsgammalt bröd
2 msk Extra virgin olivolja

Så här gör du

Blanchera, skala och kärna ur tomaterna. Riv ner brödet tillsammans med tomatköttet i mixern. Tillsätt övriga ingredienser. Mixa allt till önskad släthet. Låt dra i kylen. Smaka av balansen efter några timmar.

Topping
Skär ut små buketter av blomkålen och riv ner brödet. Rosta detta i en panna tillsammans med lite olivolja innan servering.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.