Helstekt fläskkarré med brysselkål och bacon

Såsen bjuder på hetta från chili, syra från lime och sälta från sojan. Tillsammans lyfter de karrén till nya höjder. Toppa gärna såsen med brynt schalottenlökfond för en ännu kraftigare och rundare smak.

Ingredienser

Portioner:

1.5 kg Fläskkarré
Ingefära
Salt & peppar
SÅS
2 st Lök, hackad
1 msk Rapsolja eller smör
1 tsk Chili, finhackad
1 dl Torrt vitt vin
2.5 dl Vatten
3 msk Brun Kalvfond, Bong
1 st Lime
1 tsk Soja
5 dl Grädde
GARNERING
Brysselkål
Bacon
Honung

Så här gör du

1. Rubba in ingefära, salt och peppar på karrén. Sätt in köttet i ca 1–1 ½ tim på 200° i ugnen, köttet ska få en innertemperatur på ca 75°.

2. Fräs lök i olja/smör tillsammans med chili. Häll på vinet och reducera till hälften, tillsätt vatten kalvfond, limeskal och saft samt soja, låt koka ca 5 min. Häll i grädden, koka upp och red av.

3. Rensa och blanchera brysselkålen, dela i halvor. Skiva bacon fint och knaperstek i pannan. Tillsätt brysselkål och smaka av med honung, salt och peppar.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.