Höstens primörsoppa

En värmande och nyttig soppa gjord på höstens skörd. Toppa med något ”crunchigt”.

Ingredienser

Portioner:

500 g Potatis
500 g Morot
500 g Rotselleri
200 g Purjolök
200 g Gul lök
2 st Vitlök, klyfta
2 l Vatten
3 msk Eko Grönsaksbuljong, Bong
2 msk Eko Grönsaksfond, Bong
1 msk Timjan, torkad
5 dl Valio laktosfri Crème Fraiche
0.5 dl Persilja, hackad
200 g Sockerärtor

Så här gör du

Skala rotsakerna och löken, skär i lika stora bitar. Koka upp vatten med grönsaksbuljong, fond och timjan, tillsätt sen rotfrukterna samt löken. Koka tills rotfrukterna har mjuknat. Mixa soppa slät och vänd ner crème fraichen, smaka av med salt och peppar. Vänd till sist ner den hackade persiljan och toppa med strimlad sockerärta och örtiga popcorn innan servering.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med den.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.