Portioner:
Koka upp vatten och fonderna, varmhåll dem sedan. Sautera lök och vitlök sakta några minuter i oljan. Rör i riset och låt det sautera ytterligare en minut tills riset blir blankt. Tillsätt vinet och låt det koka in i riset. Späd succesivt med varm fond och rör kontinuerligt. Efter ca 20 minuter så är riskornen genomkokta men fortfarande spänstiga. Tillsätt smör och parmesanost, smaka av med salt, peppar och fond.
Dela humrarna på mitten, ta bort magsäck och tarm. Ta loss klorna och ”knäck” dem. Smält lite smör i en panna och värm hummern försiktigt. Servera den tillsammans med risotton i varma tallrikar. Toppa med spenat, basilika och om det finns, rom från hummern.
GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.
Prenumerera och få tips, inspiration och recept till din inkorg.
Europe Foods Sverige AB
Kung Oskars väg 11 c
222 40 Lund
Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.
Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.