30 minuter

Hummer risotto

Ingredienser

Portioner:

3 st schalottenlök, finhackad
2 st vitlöksklyfta, finhackad
3 msk olivolja, mild
4,5 dl risotto-ris
6 dl vitt vin
ca 12 dl vatten
1 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond
2 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
4 msk smör
150g parmesan, riven
salt och peppar
babyspenat och basilika
½ hummer per person
Smör

Så här gör du

Koka upp vatten och fonderna, varmhåll dem sedan. Sautera lök och vitlök sakta några minuter i oljan. Rör i riset och låt det sautera ytterligare en minut tills riset blir blankt. Tillsätt vinet och låt det koka in i riset. Späd succesivt med varm fond och rör kontinuerligt. Efter ca 20 minuter så är riskornen genomkokta men fortfarande spänstiga. Tillsätt smör och parmesanost, smaka av med salt, peppar och fond.

Dela humrarna på mitten, ta bort magsäck och tarm. Ta loss klorna och ”knäck” dem. Smält lite smör i en panna och värm hummern försiktigt. Servera den tillsammans med risotton i varma tallrikar. Toppa med spenat, basilika och om det finns, rom från hummern.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.