Johan tipsar: Chiligryta med öl

Ingredienser

Portioner:

1.2 kg Fransyska, små grytbitar
300 g Bacon, skivad
5 st Lök, hackad
4 st Vitlöksklyftor, pressad
2 st Röd chili, hackad
4 st Röd paprika, hackad
2 tsk Koriander, torkad
5 msk Tomatpuré
500 g Tomatkross
3 flaskor Mörkt öl
4 msk Brynt Schalottenlöksfond, Bong
500 g Svarta bönor, kokta
3 msk Oregano, torkad
0.5 dl Rapsolja, till stekning

Så här gör du

SÅ HÄR GÖR DU

  1. Bryn kött och bacon i olja. Tillsätt lök, vitlök, chili och paprika, låt fräsa en stund på låg värme.
    Lägg i koriander, tomatpuré och häll på tomatkross, öl och schalottenlökfond. Låt koka sakta i 2–2 ½ timmar under lock så att köttet nästan faller sönder.
  2. Tillsätt oregano och svarta bönor när grytan nästan är klar. Servera med bröd eller ris.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med den.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.