Kål och kalv

Vitkål är både nyttigt, gott och billigt och går att tillaga på flera sätt! Här tipsar vi om Kål och kalv, en rätt där vi varvar brynt kalvlägg med vitkål i en stor kastrull på spisen. För att höja smaken tillsätter vi Bong Touch of Taste Ljus Kalvfond. Superenkelt och supergott!

Ingredienser

Portioner:

4 kg vitkål i klyftor
4 kg kalvlägg, i skivor
4 msk olivolja
7 dl vatten
3 msk Bong Touch of Taste Ljus Kalvfond
100 g persilja, hackad
2 dl vetemjöl (kan uteslutas)
Salt och nymald svartpeppar

Så här gör du

  1. Klipp skåror i kanten på det skivade kalvlägget. Mjöla och bryn försiktigt i en stekpanna.
  2. Varva den brynta kalven med vitkålsklyftorna i en stor kastrull. Salta och peppra varje lager.
  3. Blanda ihop ljus kalvfond med vatten och slå över så att köttet och kålen täcks.
  4. Koka på svag värme tills köttet är mört, cirka 2 timmar.
  5. Strö över hackad persilja och servera med kokt potatis och saltgurka.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.