Korma – Rotfrukter – Koriander

Mycket aromatisk gryta med rötter från Indien

Ingredienser

Portioner:

3 msk Rapsolja
2 dl Finhackad lök
9 st Kardemummakapslar, gröna
1.5 msk Spiskummin, mald
1.5 msk Korianderfrö, mald
1.5 tsk Gurkmeja, mald
2 msk Finhackad vitlök
2 msk Finhackad grön chili
2 msk Finriven ingefära
3 kg Rotfrukter, skalade, skurna i 2x2 cm kuber
4 msk Ekologisk grönsaksfond, Bong
600 g Gröna ärtor
6 dl Yoghurt (kokbar)

Så här gör du

Hetta upp oljan i en kastrull, sautera löken och kryddorna på försiktig värme i 5 minuter. Tillsätt vitlök, chili och ingefära och sautera ytterligare 1 minut. Lägg i rotfrukterna, slå i fonden tillsammans med vatten så att det precis täcker. Låt grytan sjuda sakta 20-30 minuter. När rotfrukterna känns klara så rör i ärtor och yoghurt, smaka av med salt, peppar och ev. mer fond. Servera grytan tillsammans med ris, färsk koriander och naan bröd.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.