Köttbullar Piccata med tomatsås

Här är den klassiska rätten Piccata Milanese i en ny modern form – Piccata Milanese Köttbullar. Saftiga köttbullar, serverade i en mustig tomatsås, samsatta med Kalvfond för att ge köttbullarna en fyllig mustighet. Tomatsåsen smaksätter vi med Grönsaksfond för att få en fyllig, rund smak på såsen.

Ingredienser

Portioner:

Köttbullar:
1250 g blandfärs
1 dl Bong Touch of Taste Kalvfond
8 st äggulor
2 msk dijonsenap
5 dl vispgrädde
1 kg panko ströbröd
Tomatsås:
2 st lökar, hackade
3 st klyftor vitlök
1 dl olivolja
1,5 kg krossad tomat
2 msk vinäger
2 msk socker
1 dl Bong Touch of Taste Grönsaksfond
2 dl basilikablad, strimlade
Tillbehör:
Kokt vitt ris
Skivade oliver

Så här gör du

Sås

  1. Fräs lök och vitlök i oljan några minuter.
  2. Tillsätt fond, vinäger, socker och smaksätt med salt och svartpeppar.
  3. Låt såsen koka sakta i 30 minuter. Smaka av med fond, salt och peppar.
  4. Blanda i basilikablad vid servering.

Köttbullar

  1. Blanda äggulor, grädde, fond och 3 dl panko. Låt det svälla 10 minuter och blanda sedan i färsen. Smaka av med salt, svartpeppar och fond.
  2. Forma stora, lite platta bullar (3 st per portion) och vänd dem i panko. Stek i rikligt med olja.
  3. Servera köttbullarna tillsammans med tomatsås, ris och skivade oliver.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.