Köttfärslimpa med löksky

En garanterad favorit i matsalen med pigga smaker som persilja och dijonsenap. Schalottenlökfonden ger en extra fin och fyllig smak i både köttfärs och löksky.

Ingredienser

Portioner:

1 dl Ströbröd
2 dl Mjölk
2 st Ägg
1 kg Färs
200 g Keso
0.3 dl Brynt Schallottenlöksfond, Bong
25 g Dijonsenap
1 dl Persilja, hackad
Salt & Peppar
Löksky
3 dl Gul lök, skivad
3 dl Rödlök, skivad
0.5 dl Olja till stekning
0.1 dl Brynt Schallottenlöksfond, Bong
3 dl Vatten
0.3 dl Honung, flytande

Så här gör du

1. Låt ströbrödet svälla i mjölken i ca 10 min. Blanda ner övriga ingredienser, smaka av med salt och peppar. Forma till limpor, lägg i bleck och stek i ugn på 175° i ca 45 min.

2. Fräs löken i oljan på svag värme under omrörning. Tillsätt honung, schalottenlökfond och vatten. Låt koka i ca 5 min.

3. Servera tillsammans med klyftad potatis.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.