Köttfärslimpa med mango chutney

Serveras med klassiska tillbehör och svenska smaker.

Ingredienser

Portioner:

1 dl Ströbröd
2 dl Valio laktosfri Eko Mellanmjölkdryck
500 g Blandfärs
500 g Nötfärs
2 st Gul Lök, hackad
2 st Ägg
2 msk Sambal Oelek
1 dl Mango chutney
2 st Vitlök, klyfta, pressad
3 msk Eko köttfond, Bong
30 g Persilja, hackad
GRÄDDSÅS
1 st Gul lök, hackad
1 st Morot, hackad
1 krm Timjan, torkad
4 msk Eko Köttfond, Bong
20 g Valio normalsaltat laktosfritt smör
2 dl Vatten
2 dl Valio laktosfri Eko Visprädde
6 dl Valio laktosfri Eko Mellanmjölkdryck

Så här gör du

Låt ströbröd svälla i mjölken i 5 min. Blanda samman samtliga ingredienser. Forma till limpor och lägg på smort bleck. Grädda i ugn på ca 160° i ca 50 min.

Servera med en variant på gräddsås, se recept nedan.

Gräddsås

Fräs lök och morot i smör, tillsätt timjan och fonden. Häll i vatten grädde och mjölk, låt koka upp och red av tills du får den konsistens du vill ha. Sila så du får en slät och fin sås.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med den.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.