Kyckling i dill

En variant på kalv i dillsås. Kyckling är här huvudråvaran, i övrigt samma klassiker.

Ingredienser

Portioner:

1.3 kg Kyckling
8 dl Vatten
3 msk Eko Grönsaksbuljong, Bong
200 g Morot, slantad
200 g Purjolök, skivad
1 dl Dill, hackad
3 dl Valio laktosfri Eko Vispgrädde
2 msk Ättika
2 msk Socker
3 msk Eko Kycklingfond, Bong
Salt & vitpeppar

Så här gör du

Tärna kyckling i ca 2×2 cm stora bitar, koka i ugn på ånga. Häll vatten och buljong i en gryta och låt koka upp. Addera morot, purjolök, hälften av dillen, grädde, ättika och socker. Låt koka på svag värme, red av till önskad konsistens, häll i den kokta kycklingen. Smaka av med kycklingfond, salt, vitpeppar och eventuellt mer ättika och socker.

Tillsätt resten av dillen innan servering.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med den.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.